Consiliul Județean Ialomița , Președinte Marian Pavel – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Președinte Consiliul Județean Ialomița Marian Pavel

Consiliul Județean Ialomița

Președinte Consiliul Județean Ialomița

Marian Pavel

Dragi cititori,

Protecția consumatorului este un subiect care ar trebui să ne preocupe pe toți. Atunci când cumpărăm produse sau folosim servicii, avem dreptul la siguranță, calitate și informații corecte.

În cele ce urmează vă voi vorbi despre importanța protecției consumatorului în relația cu administratia publică, in calitatea mea de reprezentant al unei institutii publice, Consiliul Judetean Ialomita. Cu toții ne dorim să ne bucurăm de produse și servicii de calitate, dar adesea ne confruntăm cu probleme precum produsele defecte, servicii necorespunzătoare sau informații greșite.

De aceea, este important să fim conștienți de drepturile noastre în calitate de consumatori și să știm cum să ne protejăm împotriva practicilor abuzive ale companiilor sau a neglijenței din partea administrației publice. Putem face acest lucru prin informarea noastră cu privire la legile și regulamentele care protejează consumatorii și prin înțelegerea proceselor prin care putem depune reclamații sau cereri de despăgubire.

De asemenea, putem să ne implicăm activ în promovarea unui mediu de consum sigur și corect, prin raportarea oricăror abuzuri sau practici neloiale. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul diverselor organizații și grupuri care se ocupă de protecția consumatorilor, dar și prin intermediul implicării noastre personale în monitorizarea serviciilor și produselor pe care le achiziționăm.

În final, este important să conștientizăm că protecția consumatorului este un drept fundamental, iar administratia publica are responsabilitatea de a proteja și promova aceste drepturi. Cu o atitudine vigilentă și o implicare activă, putem contribui la un mediu de consum sigur și corect pentru toți.

Să fim informați și să ne protejăm drepturile!

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal