Înghețarea prelungește durata de valabilitate a multor mâncăruri preferate.
– Produsele proaspete trebuie înghețate imediat după recoltare.
– Mâncarea gătită trebuie răcită pe deplin înainte de a fi congelata
– Unele alimente, cum ar fi legumele verzi, necesită tratare termica (scurtă expunere la apă fierbinte sau abur) urmată de răcire rapidă. Acest lucru va ajuta la mentinerea culorii si nutrientilor legumelor.
Știi ce mănânci? Citește eticheta!
Unele alimente suferă modificări textuale de la îngheț. Acest lucru se întâmplă deoarece fructele și legumele sunt în mare parte alcătuite din apă. Apa este înghețată, se extinde, iar cristalele de gheață sparg pereții celulelor plantei. Acest proces face ca fructele / legumele să fie mai moi și fara consistenta.
Iată câteva sfaturi utile despre înghețarea pe care nu o cunoașteți deja:
– Sosuri – Puneți-le în containere pentru cuburi de gheață.
– Struguri înghețați – strugurii fac o mare faza de îngheț!
Știați câtă apă este utilizată pentru producerea alimentelor?
– Ardeii și ceapă – Taiati in cubulete și puneți-i în pungi de congelare;
– Făină – Păstrați făina în congelator pentru a o putea utliza pentru o perioada mai lunga;
– Brânză – in bucati sau rasa, brânza poate fi înghețată;
– Ouă (fără coaja) – Congelați în tăvi, dezghețați și utilizați ca de obicei!;
Cum depozitați corect roșiile ?!! Sfaturi utile pentru reducerea risipei alimentare!
– Paste fierte – Gatiti un pachet, inghetati intr-o punga, economisiti timp de gatit!;
– Nuci – Păstrați nucile mai mult timp în congelator.
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!