Conferința pe tema rezilienței și pieței cibernetice 2024 – InfoCons te informează !

Conferința pe tema rezilienței și pieței cibernetice 2024 (Cybersecurity Resilience & Market Conference) , programată pentru 31 octombrie, va fi găzduită de Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA) în colaborare cu Centrul European de Competențe în Domeniul Securității Cibernetice (ECCC) și Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) din România.

Evenimentul din acest an este deosebit de important, marcând atât cea de-a 20-a aniversare a ENISA, cât și implementarea așteptată a Actului UE privind Reziliența Cibernetică (CRA), care va intra în vigoare la sfârșitul anului 2024.

Citește și : Noile reguli pentru pasagerii curselor aeriene din Europa

 

Pentru prima dată, Centrul European de Competențe în Domeniul Securității Cibernetice (ECCC) co-organizează evenimentul, un moment semnificativ în contextul pregătirii pentru obținerea independenței financiare a centrului.

Conferința va avea loc în paralel cu Conferința de Securitate Cibernetică București 2024 (BCC2024), organizată de Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC), care coordonează securitatea cibernetică națională și răspunsul la incidente în România. Evenimentul promite un program dinamic și educativ, oferind perspective valoroase și discuții importante. Printre subiectele cheie de pe agendă se numără:

  • Reglementările pieței interne digitale ;
  • Consolidarea rezilienței cibernetice în cadrul Pieței Unice ;
  • Stimulente pentru a sprijini reziliența pieței ;
  • Tendințe în tehnologie și piața digitală .

Citește și : Studiu InfoCons : Parizer cu Carne de Pasăre cu până la 10 E-uri și 5 grame de zaharuri

 

Pe măsură ce Actul privind Reziliența Cibernetică va impune securitatea ca o cerință pentru accesul pe piața UE, Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA) deschide un dialog cu actorii pieței—producători, vânzători, distribuitori, organisme notificate, autorități de supraveghere a pieței și organizații de protecție a consumatorilor, alături de utilizatorii corporativi ai produselor cu elemente digitale.

Toți factorii interesați sunt invitați să participe la discuții despre cum Actul UE privind Reziliența Cibernetică va aduce o transparență necesară cu privire la caracteristicile de securitate ale produselor și despre cum tendințele tehnologice, stimulentele și fondurile vor sprijini inovația, crescând reziliența cibernetică și autonomia Pieței Unice.

Citește și : Prețul energiei electrice – Calculează costul final pentru electronice și electrocasnice cu Aplicația Europeană InfoCons

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal