Conferinta finala a Proiectului European “Mobility, a paradigm of European citizenship” – Bruxelles

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Conferinta finala a Proiectului European “Mobility, a paradigm of European citizenship” – Bruxelles

In perioada 17-18 decembrie 2013, o delegatie condusa de domnul Presedinte al Federatiei Asociatiei de Consumatori, Sorin Mierlea, este prezenta la Bruxelles, pentru a participa la Conferinta finala a Proiectului European “Mobility, a paradigm of European citizenship`. Delegatia este formata din reprezentanti ai A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons precum si reprezentanti ai urmatoarele institutii:

–          Guvernul Romaniei;

–          Curtea de Apel Bucuresti;

–           Inspectoratul General al Politiei Romane;

–           Academia de Studii Economice  – Facultatea de Marketing.

            Proiectul “Mobility, a paradigm of European citizenship`, s-a desfasurat in perioada ianuarie – decembrie 2013 in parteneriat cu Cittadinanzattiva – Active Citizenship Network.

Parteneri in cadrul proiectului, alaturi de A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons,  au fost:

•          Association Consumer Rights Protection Center ( Lithuania – LT)

•          Index Foundation ( Bulgaria – BG)

•          In Loco Association ( Portugal – PT)

•          Society of Consumer Protection ( Slovakia – SK)

•          Consumer’s Center of Serbia – CEPS ( Serbia – SRB)

•          Citizenship Foundation ( Spain – ES).

Principalele obiective ale proiectului au fost urmatoarele:

•          informarea cetatenilor si cresterea gradului de constientizare a acestora cu privire la politicile si initiativele U.E. privind mobilitatea;

•          contributia pentru a largi decalajul (spatial) dintre cetatenii U.E. si a institutiilor, oferind Parlamentului European si Comisiei informatii cu privire la asteptsrile reale ale cetatenilor in acest domeniu;

•          oferirea posibilitatii pentru 2.560 de cetateni din 8 tari pentru a participa concret la elaborarea politicilor U.E., promovarea dialogului direct intre ele si institutiile europene;

•          sporirea interesului cetatenilor pentru participarea civica si capacitatea lor de a analiza situatii critice, sa identifice solutii si sa formuleze recomandari de politica.

In cadrul Conferintei ce va avea loc maine, 18 decembrie 2013, vor fi prezentate rezultatele Studiului National, realizat in fiecare din cele 7 tari partenere in proiect. Conferinta se va bucura de participarea oficialilor europeni si a altor entitati preocupate de problematica mobilitatii.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu