Majoritatea resturilor din casă (40%) reprezintă material compostabil, precum bucățile de fructe sau legume, resturile alimentare sau zațul de cafea. Dacă nu există un sistem de colectare a resturilor biodegradabile în zona în care locuiți, există câteva metode excelente de compostare.

Dacă locuiți într-o zonă rezidențială, probabil că sunteți deja familiar cu compostarea în aer liber, așa că ne vom concentra în schimb pe compostarea în interior.

Compostarea prezintă multe avantaje. De exemplu, puteți economisi bani astfel încât nu va mai fi nevoie să cumpărați îngrășăminte chimice pentru ierburi sau plante – aveți deja proprii nutrienți.

Economisiți și resurse în acest fel, deoarece păstrați acest material organic util, în loc să îl aruncați, și reduceți astfel cantitatea de gaze cu efect de seră.

Respect mâncării !

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal