Măștile medicale sunt recomandate pentru:

  • Lucrătorii din domeniul sănătății în medii clinice. Consultați instrucțiunile pentru mai multe informații despre utilizarea echipamentelor de protecție individuală de către lucrătorii din domeniul sănătății.
  • Oricine se simte rău, inclusiv persoanele cu simptome ușoare, cum ar fi dureri musculare, tuse ușoară, dureri în gât sau oboseală.
  • Oricine așteaptă rezultatele testului COVID-19 sau care a dat rezultate pozitive.
  • Persoane care au grijă de cineva care este suspectat sau confirmat de COVID-19 în afara unităților de sănătate.

Măștile medicale sunt, de asemenea, recomandate pentru următoarele grupuri, deoarece prezintă un risc mai mare de a se îmbolnăvi grav de COVID-19 și de a muri:

  • Persoane în vârstă de 60 de ani sau peste.
  • Persoanele de orice vârstă cu afecțiuni de sănătate subiacente, inclusiv boli respiratorii cronice, boli cardiovasculare, cancer, obezitate, pacienți imunocompromiși și diabet zaharat

Măștile non-medicale, din stofă, pot fi utilizate de publicul larg sub vârsta de 60 de ani și care nu au condiții de sănătate subiacente.

Sursa :Organizatia Mondiala a Sanatatii

Citeste si :

Alerta InfoCons! 147 tipuri de masti neconforme!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal