Achizitionarea unui autoturism – decizie importanta, ce trebuie luata cu atentie!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Achizitionarea unui autoturism – decizie importanta, ce trebuie luata cu atentie!

InfoCons InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons face public studiul privind autoturismele. In cadrul studiului au fost testate un numar de 282 modele, de la 32 producatori, dintre care amintim: Skoda , Volkswagen, Opel, Fiat, Ford, Audi, Chevrolet.

Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul Uniunii Europene, iar InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons isi propune, ca in baza dreptului fundamental de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din Romania cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta a celor mai bune produse.

In cadrul studiului au fost acordate peste 35 de scoruri pentru diverse teste, de la usurinta in conducere, utilizarea de catre familii si persoane in varsta. De asemenea, a fost masurat si consumul real, in functie de diverse scenarii (conducere in oras, in afara orasului, pe autostrada).

Cateva date din cadrul studiului:

–  cel mai mic consum mediu:  VW up! 1.0 EcoFuel BMT, Seat Mii 1.0 Ecofuel Ecomotive, Skoda Citigo 1.0 CNG Green tec

–  cel mai mare consum mediu de combustibil: Audi R8 Spyder V10, Chevrolet Camaro Cabriolet 6.2 V8 si Jaguar XK 5.0 V8 Cabriolet

–  cea mai mare autonomie: Opel Insignia 2.0 CDTI ecoFlex StartStop [1543 km]

cea mai mica autonomie (exceptand vehicule electrice): Opel Combo Combi 1.4 CNG Turbo ecoFlex si Fiat Panda 0.9 8V Twinair Natural Power

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca cat si pe cea europeana, derulat de InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons membru cu drepturi depline in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Informatiile complete privind autoturismele pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singura platforma online de acest fel din Romania pe care consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.

International Consumer Research & Testing (ICRT) este unica organizatie internationala independenta specializata in cercetare si testare in domeniul protectiei consumatorului.

ICRT este un consortiu global, avand ca membrii peste 35 de organizatii de protectia consumatorilor, dedicate cercetarii si testarii de produse si servicii, in interesul consumatorilor din intreaga lume.

InfoCons – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu