Certificarea produselor tradiţionale se poate obţine şi online

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță fermierii că pot înregistra online produse tradiţionale certificate pe scheme de calitate naționale și europene, conform Ordinului nr. 724/2013 a ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, prin intermediul versiunii web a CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate, disponibilă la adresa https://cpac.afir.info.

Astfel, producătorii care doresc să fie certificați și în același timp să fie listați în aplicația mobilă CPAC, vor avea la dispoziție un instrument rapid și modern pentru acest lucru, dezvoltat de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și pus la dispoziția tuturor celor interesați în versiune web (desktop) a acestei aplicaţii .

Prin intermediul aplicației web CPAC, producătorii români pot transmite solicitări de atestare a unor noi produse certificate pe scheme de calitate naționale și europene, își vor putea vizualiza cererile transmise (împreună cu toate documentele anexate), pot transmite spre validare solicitările (împreună cu documentele anexate), iar angajații din cadrul Direcțiilor Agricole Județene (DAJ) pot vizualiza și descărca toate documentele aferente solicitărilor primite.

Aplicația web CPAC va ușura atât solicitarea, cât și obținerea certificatelor de producător aferente produselor certificate pe scheme de calitate naționale și europene.

Toate produsele care au primit certificarea pe schemele de calitate, din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, vor putea fi vizualizate, în mod automat, și în aplicaţia CPAC pentru dispozitive mobile. Precizăm că, până în prezent, aplicația CPAC include 1.093 de produse.

Aplicația mobilă CPAC a fost lansată anul trecut, la începutul lunii noiembrie și este rezultatul unei acțiuni de voluntariat a departamentului IT din cadrul AFIR. Prin intermediul aplicației, Agenția promovează și sprijină consumul produselor omologate la nivel național (produse tradiționale, montane, cu rețetă consacrată) și la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicație geografică protejată – IGP).

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal