Stiati ca…..Indicele radiației ultraviolete (UV )

Indicele radiației ultraviolete (UV Index) reprezinta valoarea maxima estimata a nivelului radiatiilor ultraviolete ce ating pământul, în condiții de cer senin.
Scara indicelui este de la 0 la 15. Valorile indicelui mai mari de 7 indica un nivel puternic de radiatii, cu potential crescut de risc pentru piele si ochi.
O modalitate simpla de a afla indicele radiatiei UV: daca umbra noastră este mai mica fata de inaltimea propriei persoane, atunci nivelul indicelui UV este mare și radiatiile pot deveni periculoase pentru organism în cazul expunerii prelungite.

Sursa:fiipregatit.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal