Încercaţi să păstraţi alimentele în pungi sau containere sigilate. Acest lucru va ajuta la păstrarea în condiţii de prospeţime şi împiedică căderea accidentală de corpuri străine în acestea;
Nu depozitaţi alimente şi băuturi alături de produse de curaţire sau alte substanţe chimice;
Nu utilizaţi containere în care au fost depozitate alimente pentru a depozita substanţe chimice de uz caznic şi nu depozitaţi alimente în containere care au fost utilizate în alte scopuri;
Puteţi reutiliza recipientele de plastic de apă, doar dacă nu sunt deteriorate şi le puteţi curăţa;
Nu depozitaţi alimente direct pe podea pentru a nu încuraja apariţia dăunătorilor (insecte, furnici, gândaci, şoareci);
Menţineţi un mediu uscat şi o temperatură ambientală nu foarte ridicată în spaţiul de depozitare a acestor tipuri de alimente;
Nu uitaţi că există câteva tipuri de alimente care au nevoie de refrigerare odată ce ambalajul a fost desigilat – respectaţi instrucţiunile de pe etichetă.
Sănătatea plantelor: prioritizarea luptei împotriva a 20 de dăunători de plante de carantină pe teritoriul UE
O deosebită importanţă o constituie depozitarea cărnii:
Depozitaţi carnea crudă în containere bine închise în rafturile de jos ale frigiderului astfel încât să nu poată contamina alte alimente;
Respectaţi instrucţiunile de depozitare indicate pe etichetă şi nu consumaţi carne cu termen de valabilitate depăşit;
Atunci când gătiţi carne şi nu intenţionaţi să o consumaţi imediat, răciţi-o cât de repede puteţi şi refrigeraţi-o sau congelaţi-o. Depozitaţi în frigider, separat, carnea gatită de cea crudă.
Sursa: A.N.S.V.S.A.
– Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!