Aruncați o privire la eticheta ingredientelor despre aproape orice fel de mâncare din cămara de bucătărie și există șanse mari să găsiți un aditiv alimentar.
Acestea sunt utilizate pentru a îmbunătăți aroma, aspectul sau textura unui produs sau pentru a prelungi durata de valabilitate.
Unele dintre aceste substanțe au fost asociate cu efecte adverse asupra sănătății și trebuie evitate, în timp ce altele sunt sigure și pot fi consumate cu riscuri minime.
Cea mai simplă combinație pentru un sandviș, și poate că și cel mai des folosită atunci când vrem ceva rapid și simplu. Pate-ul vine în multe forme (în conservă, la cratiță, de casă) și cu multe arome (ceapă, mărar, trufe, ciuperci). Acum vorbim despre cel de porc. Chiar și așa simplu, cu pâine, tot are un gust delicios.
InfoCons este alături de consumatori și pune la dispoziție o serie de tipuri de sandvișuri și maximul de E-uri ce se pot regăsi în acestea, calculate în baza Testelor Comparative efectuate.
Sandvișul cu Pâine și Pate conține următoarele E-uri:
Nr. Crt. |
E-uri |
Repetari |
1 |
E412: guma guar |
1 |
2 |
1 |
|
3 |
1 |
|
4 |
1 |
|
5 |
1 |
|
6 |
1 |
|
7 |
1 |
|
8 |
1 |
|
9 |
1 |
|
10 |
2 |
|
11 |
1 |
|
12 |
1 |
|
13 |
1 |
|
14 |
E472c: esterii glicerolici ai acidului citric |
1 |
15 |
E475: esteri poliglicerici ai acizilor grasi, |
1 |
16 |
1 |
|
Total |
17 |
Luna Martie este luna protecției consumatorilor.
15 martie = Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului
– OMS decide creșterea nivelului de risc aferent COVID-19 la nivel mondial. Ce înseamnă riscul foarte înalt?
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!