Florile importate, în special un buchet pe săptămână, pot contribui la o amprentă de carbon semnificativă, care se ridică la aproximativ 1,5 tone de CO₂e anual. 💐
Alegerile dvs. pentru flori tăiate în afara sezonului implică de obicei fie transportul aerian, fie utilizarea căldurii artificiale, ambele fiind în detrimentul schimbărilor climatice. Ori de câte ori este posibil, luați în considerare florile din propria grădină sau optați pentru flori de sezon, cultivate la nivel local, adesea disponibile de la micii cultivatori-floristi dedicați „florilor lente”. 💡
Citeste si : Amprenta de carbon a produselor tip fast-food
O altă preocupare legată de florile tăiate este faptul că cultivarea lor consumă terenuri care ar putea fi folosite altfel pentru producția de alimente. Această cerere de terenuri agricole contribuie la despăduriri, responsabile pentru o parte semnificativă a emisiilor generate de om, ceea ce poate face ca amprenta reală de carbon a florilor tăiate să fie chiar mai mare decât s-a estimat inițial.
Sursa: The book “How bad are bananas?” The Carbon footprint of everything by Mike Berners – Lee