Campania Nationala “o9atitudine!” – Ghidul consumatorului – Achizitia de imobile in ansamblurile rezidentiale

Campania Nationala “o9atitudine!” – Ghidul consumatorului – Achizitia de imobile in ansambluri rezidentiale

Pentru toți consumatorii care au achiziționat, sunt în curs de achiziționare, au în plan să își achiziționeze un imobil, în special cele situate în ansambluri rezidențiale de la dezvoltatorii imobiliari sau direct de la diferite persoane fizice sau juridice, InfoCons este alături de aceștia și asigură consiliere și consultanță în domeniul protecție consumatorilor.

În ultima perioadă sunt tot mai multe cazuri în care ceea ce este prezentat și se promite de către cei din domeniul imobiliar, nu corespunde cu realitatea.

Oamenii doresc să achiziționeze televizor dar li se vând aparate de radio fiind astfel înșelați, ținând cont de faptul că marea lor majoritate accesează credite pentru o perioadă foarte mare de timp pentru achiziționarea acestor imobile care nu corespund cu realitatea.

 

Publicitatea înșelătoare ( în materialul de prezentare apar ample spații verzi, piscine, locuri de joacă, locuri de parcare însă în realitate nu este aproape nimic, etc.), materialele de construcții neconforme ( gresie, faianță, tâmplărie, uși, ferestre, țevi, racorduri de o calitate îndoielnică de cele mai multe ori fără certificări europene), clauze contractuale abuzive, toate acestea trebuie stopate și drepturile consumatorilor trebuie respectate.

 

Atragem atenția ca asociațiile de proprietari din ansamblurile rezidențiale să fie cu adevărat asociații ale proprietarilor și nu asociații ale dezvoltatorilor din ansamblurile rezidențiale, pentru a putea apăra cu adevărat drepturile și obligațiile proprietarilor.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal