Campania ‘Cere bonul fiscal!’ este initiata de catre Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (InfoCons) si va fi structurata pe doua componente: o parte a campaniei se axeaza pe prezentarea proiectelor si investitiilor ce pot fi realizate cu banii obtinuti din taxele colectate de stat, iar prin a doua parte asociatia isi propune sa arate ce se intampla daca consumatorii nu cer bonul fiscal.

Perioada de desfasurare a campaniei va fi de 1.000 de zile, se va lansa la 1 octombrie 2010 si se va derula pe intreg teritoriul Romaniei.

Ne-am propus sa mentinem campania pentru 1.000 de zile pentru ca noi credem ca o campanie de durata ca picatura chinezeasca poate sa schimbe ceva la nivel colectiv.

Se promoveaza prin aceasta campanie si utilizarea cardurilor la plati, motivand ca pe de o parte consumatorii economisesc comisionul de retragere de numerar, iar pe de alta parte sunt siguri ca primesc bon fiscal si astfel ‘economia gri’ poate intra pe un trend de scadere.

Campania se va axa pe trei categorii de consumatori, mai exact liceeni (clasele a XI-a si a XII-a), persoanele de varsta a treia, angajatii institutiilor financiar-bancare.

Persoanele de varsta a treia au nevoie de o asemenea campanie pentru ca spre exemplu au fost tot felul de incercari ca pensiile sa fie date pe card, dar ei nu au inteles ce inseamna acest lucru. Trebuie sa existe un limbaj mai simplu pentru a avea impact. Diseminarea materialelor in cadrul campaniei ‘Cere Bonul Fiscal!’

Locații Diseminare Materiale: Descarcă lista în format PDF

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal