Ouă de ciocolată, iepurași de ciocolată, bomboane de ciocolată, batoane de ciocolată… Am putea spune că Sărbătorile Pascale reprezintă un motiv sa oferim ciocolată, în special celor mici. Dar știm ce ciocolată oferim sau primim?

Acum este foarte simplu să identificăm fiecare aditiv alimentar printr-o simplă scanare a codului de bare al produselor utilizând Aplicația InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru dispozitive mobile cu sistem de operare Android sau iOS.

Dar nu numai aditivilor trebuie să le acordăm atenție! Fiecare tip de ciocolată trebuie să îndeplinească anumite caracteristici pentru a putea fi comercializate sub această denumire.

Știați că ciocolata trebuie să conțină minimum 35% substanță uscată totală de cacao care include minimum 18% unt de cacao și minimum 14% substanță uscată de cacao fără grasime? Sau că ciocolata mai poate fi comercializată sub denumiri precum cicolată cu lapte, ciocolată cu frișcă, ciocolată cu lapte degresat, cuvertură de ciocolată, ciocolată albă și multe altele, fiecare cu propriile caracteristici necesare pentru comercializare? Vizualizați toate aceste informații accesând secțiunea Info – Știați că… despre produsele din cacao a portalului www.infocons.ro sau direct din Aplicația InfoCons!

Ești un consumator activ și vrei să fii mai bine informat? Accesază testul comparativ efectuat de InfoCons asupra a 32 de produse de tip Ciocolată cu lapte sau prezentarea interactivă a rezultatelor acestuia!

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu