Distribuția de lapte, fructe și legume la școală datorită unui program UE

La începutul anului școlar 2019-2020, programul UE pentru consumul de fructe și legume și lapte în școli va fi reluat în țările UE participante.

Programul școlar al UE promovează obiceiuri alimentare sănătoase și o dietă echilibrată prin distribuirea de fructe, legume și produse lactate, precum și programe educaționale privind agricultura și alimentația sănătoasă. Peste 20 de milioane de copii au beneficiat de acest program în cursul anului școlar 2017-2018, care reprezintă 20% dintre copiii din Uniunea Europeană.

Citește și:

Sfaturi pentru consumatori la achiziția băuturilor răcoritoare și a sucurilor și nectarurilor din fructe

În fiecare an școlar, sunt alocați acestui program un total de 250 de milioane de euro. Pentru perioada 2019-2020, au fost alocate 145 de milioane de euro programului pentru fructe și legume și 105 milioane de euro programului pentru lapte și produse lactate. Deși participarea la program este voluntară, toate statele membre ale UE au ales să participe, pentru întregul program sau doar pentru o componentă. Alocările naționale pentru țările UE care participă la program pentru acest an școlar au fost aprobate și adoptate de Comisia Europeană în martie 2019. Țările pot suplimenta și sprijinul UE cu fonduri naționale.

Statele membre pot decide modul în care aplică programul. Aceasta include tipul de produse pe care copiii le vor primi sau tema măsurilor educaționale puse în aplicare. Cu toate acestea, alegerea produselor distribuite trebuie să se bazeze pe considerente de sănătate și de mediu, pe anotimp, disponibilitate și varietate.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal