Athenée Palace, ieri și azi – o9atitudine pentru cultură

Athénée Palace este unul din cele mai cunoscute hoteluri ale Capitalei, fiind afiliat rețelei internaționale de hoteluri Hilton. Hotelul a fost construit între 1912 și 1914, conform planurilor arhitectului Theophile Bradeau, într-un loc unde, cu 100 de ani în urmă, fusese Hanul Gherasi.

Athénée Palace a fost prima clădire cu mai multe etaje din capitală, și prima cu o structură din beton armat, fiind, încă de la deschidere, unul dintre cele mai luxoase locuri din București.

Două semne reprezentative ale hotelului sunt `English Bar` și sala `Le Diplomate`, cel dintâi fiind unul dintre cele mai populare localuri ale perioadei interbelice. Sala `Le Diplomate` este extrem de bine păstrată, fiind considerată monument istoric. Arhitectura Belle Epoque se poate remarca în holul clădirii, denumit sugestiv, datorită coloanelor de marmură, Les Colonnades.

În 1937, hotelul este modernizat conform planurilor arhitectului Marcu Duiliu, care optează pentru un stil simplist, de tip art deco, încercând însă să mențină atmosfera specială a hotelului.

Clădirea este lovită de bombardementele ce aveau ca țintă Gara de Nord, în 1944, iar o parte a hotelului arde, geamurile fiind sparte de suflul exploziilor. În 1948, tot după indicațiile lui Duiliu, clădirea este refăcută.

Hotelul este atât de popular încât i se adaugă o nouă aripă, între 1964-1966, de-a lungul Căii Victoriei fiind amenajată și o grădină. Clădirea rezistă la cutremurul din 1977, iar interiorul ei este modernizat 6 ani mai târziu.

Hotelul este închis în 1994, după ce se fac noi lucrări de renovare, ca urmare a Revoluției din 1989. Urmează o licitație în urma căreia Athénée Palace este adăugat lanțului hotelier Hilton Worldwide, care îl renovează și îl extinde. Marea redeschidere are loc în 1997, rezultatul final fiind de 2 ori mai mare decât clădirea anterioară, cu noi săli de conferințe și un centru de afaceri. În 2005, conducerea hotelului se schimbă din nou, fiind achiziționat de Ana Hotels.

Athénée Palace este un element important de lux în peisajul Capitalei. A găzduit de-a lungul timpului personalități importante, și continuă să fie unul din cele mai căutate și apreciate hoteluri ale țării.

Vizitează centenar.infocons.ro pentru a afla mai multe!

Citește și:

– Ateneul Român – ieri și azi

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal