Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Proiectelor Naționale , Ing. Vian Bobocea – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Proiectelor Naționale

ing. Vian Bobocea

In perioada celor 20 de ani de InfoCons din Romania au avut loc numeroase evenimente cu scopul de a informa corect consumatorii privind drepturile acestora in relatia cu furnizorii de servicii. Proiectele si programele lansate de  INFOCONS au fost acelea de a dezvolta simtul civic al consumatorului pentru formarea conceptului in ceeaca priveste o noua  atitudine fata de nerespectarea drepturilor sale. In acest sens prin actiunile organizate, a transmis in mod documentat si consecvent catre consumatori  prevederile europene in ceeace priveste drepturile pe fiecare domeniu de activitate.

La nivelul zonei ,,CENTRU,, a fost infiintata ASOCIATIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR – EUROREGIUNEA CENTRU condusa de un Consiliu Director din persoane cu pregatire de exceptie din toate domeniile: industrie alimentara, economice, juridice, de mediu, bancare, sanatate, etc. Au fost organizate simpozioane impreuna cu, Prefectura, Consiliul Judetean, Inspectoratul Judetean de Politie, D.S.V.S.A. primariile locale, cu o participare larga a consumatorilor, cu teme de inters dupa cum urmeaza:

  1. Siguranta si securitatea cetateanului si relatia acestuia cu institutiile statului,
  2. Legislatia si securitatea privind constructiile,
  3. Proiectul ,,Un mediu curat pentru o alimentatie sanatoasa,, Acesta s – a desfasurat pe baza de protocol incheiat cu Inspectoratul Judetean de Invatamant cu participarea cadrelor didactice si al elevilor de la Colegiul ,,Unirea,, Brasov
  4. Etichetarea alimentelor si alegerea acestora pentu consum pe baza continutului nutritional si al E-urilor. Proiectul s – a derulat cu participarea elevilor,
  5. Au fost solutionate numeroase sesizari ale consumatorilor privind furnizorii de servicii bancare, de telefonie, de gaz metan etc., acestea fiind analizate in sedintele bilunare ale Consiliului Director.
  6. S – au organizat actiuni comune in piata impreuna cu institutiile locale cu atributii de control,
  7. Cu sprijinul unor agenti economici am oferit ajutoare materiale unor centre de copii cu nevoi speciale.

Intreaga activitate desfasurata in cei 20 de ani de activitate, am avut o permanenta colaborare si sprijin constructiv cu INFOCONS prin presedintele acestuia Sorin Mierla.

Cu ocazia implinirii a 20 de ani de activitate INFOCONS, Consiliul Director al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Proiectelor Nationale – Euroregiunea Centru, prin presedintele acesteia Ing. Expert tehnic Vian BOBOCEA , transmitem felicitarile noastre pentru activitatea si actiunile privind informarea corecte si documentata a consumatorului, pentru dezvoltarea in randul consumatorului a conceptului ,,o9atitudine,,  

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal