Aplicația Gratuită InfoCons ajută micile restaurante să identifice informațiile de pe etichetele ingredientelor regăsite în rețete

InfoCons Protectia Consumatorilor InfoCons Protectia Consumatorului Restaurant meniu noi reguli control

Aplicația Gratuită InfoCons , dezvoltată transparent si independent , unică la nivel internațional, ajută restaurantele printr-o simplă scanare a etichetelor produselor agroalimentare componente ale rețetelor, având o bază de date cu peste 3 milioane de produse.

Citește și : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !

Totodată, Aplicația InfoCons , afișează alertele pentru produsele alimentare, pentru facilitarea monitoriză rii acestora în vederea asigurării că produsele folosite nu afectează sănătatea consumatorilor. Aplicația InfoCons vine, astfel, în sprijinul restaurantelor care trebuie să afișeze începând de ieri, 15 martie, ingredientele, aditivii alimentari, dar și declarația nutrițională în meniuri.

Scanarea etichetelor

Prin scanarea codului de bare de pe produsele agroalimentare, Aplicația Gratuită InfoCons arată direct pe telefonul mobil în limba selectată , informații cu privire la :

  • Ingredientele din produsul scanat
  • Valorile nutriționale ( cantitatea de sare , acizi grași, zahăr și calorii );
  • Numărul și tipul aditivilor alimentari însoțiți de o descriere explicită;
  • Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;
  • Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr , numărul de calorii
  • Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor ;

Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!

După scanarea etichetelor, produsele componente unor rețete pot fi salvate în secțiunea „Produse Salvate” și vizualizate ori de câte ori este nevoie. Un preparat poate fi realizat prin scanarea etichetelor produselor tip ingrediente, iar prin salvarea acestora în lista de „Produse Salvate” și, respectiv, printr-o simplă bifare a produselor, se vor afișa informații precum numărul TOTAL de E-uri, cantitatea TOTALĂ de zahăr , sare și calorii.

Alertele rapide pentru produsele alimentare

Aplicația InfoCons afișează  alertele rapide pentru produsele alimentare la nivelul Uniunii Europene!

Astfel, restaurantele au acces direct și transparent la alertele pentru produsele alimentare actualizate zilnic și însoțite de detalii precum :

– denumire produs ;

– țara vizată ;

– gradul de risc ;

-orginea produsului ;

-data la care intră alerta în vigoare ;

Aplicația InfoCons este Gratuită și poate fi descărcate pe IOS, Android și Huawei

Citeste si : Reducerea amprentei de carbon – sfaturi și sugestii

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal