A.N.P.C.P.P.S. România, parte din „Basmul Romanesc”

Miercuri, 27 aprilie,  Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România a organizat un eveniment concurs împreună cu Şcoala nr. 1 Pantelimon şi Şcoala nr. 195 Bucureşti în cadrul Muzeului Satului.

Acţiunea a fost intitulată ‘Basmul românesc’ şi a avut ca scop tratarea problematicii basmului românesc prin metode interactive.
Participanţi au fost elevii clasei a-VIII-a de la Şcoala nr. 1 Pantelimon şi  elevii  clasei a-V-a de la Şcoala nr. 195 Bucureşti. Concursul s-a desfăsurat într-o atmosferă relaxată şi toţi participanţii au învăţat lucruri noi despre basmul clasic românesc  de la profesorii coordonatori.

De-a lungul acţiunii ce a durat aproximativ două ore, concurenţii au parcurs mai multe probe interactive (de la desen până la ghicitori şi mimă), toate având la bază basme româneşti prezente în programa şcolară. Participanţii au fost susţinuţi atât de colegi şi de profesori, cât şi de preşedintele A.N.P.C.P.P.S. România, Domnul Sorin Mierlea.
La sfârşit, atât participanţii activi cât şi cei din public au primit diploma de participare şi cadouri din partea  A.N.P.C.P.P.S. România, cadouri ce i-a bucurat deopotrivă pe cei mici şi pe adulţi.
Evenimentul s-a încheiat cu o vizită a Muzeului Satului, vizită ce i-a păstrat  pe elevi în atmosfera basmului românesc până la sfârşitul întâlnirii.

Alexandra Măchiţescu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal