Noua reglementare europeana pentru produsele alimentare care fac sa scada colesterolul: din febuarie 2014 ambalajul acestora va trebui sa semnaleze explicit care dintre acestea nu sunt destinate persoanelor care au nivel normal de colesterol.

Astfel, mentiunea actuala “destinat exclusiv persoanelor care au nivel scazut de colesterol` va fi inlocuita, aceasta alegatie nefiind intotdeauna corecta. Aceasta afirmatie nu are valoare decat pentru produsele care contin un procent minimal destinat de steroli vegetali.

Aceste produse sunt deci autorizate, conform alegatiei urmatoare: A fost demonstrat ca sterolii si esterii de natura vegetala scad colesterolul din sange. O colesterolemie crescuta constituie un factor de risc pentru dezvoltarea unei maladii cardiace coronariene.

Europa spera, gratie acestei noi mentiuni, sa previna confuziile si sa evite ca persoanele care au un colesterol normal sa consume acest tip de produse. Un nivel crescut de colesterol augmenteaza riscul maladiilor cardiovasculare, dar nu este singurul, acestea putand fii insotite de factori precum obezitatea, tabagismul, hipertensiunea.

Prima masura care trebuie sa fie luata este aceea de a adopta o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Sursa: Test Achats – Etiquetage des aliments hypocholesterolemiants – editia decembrie 2013/ianuarie 2014, pag. 8

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu