In fiecare an, ziua de 9 octombrie este ziua pe care comunitatea internationala a dedicat-o muncii postasilor. Cu prilejul acestei zile, denumita si ‘ Ziua Mondiala a Postei’, intreaga lume isi reaminteste cat de importanta este in civilizatia contemporana dezvoltarea comunicatiilor fara frontiere, libera circulatie a ideilor si dialogul dintre oameni.

Serviciul postal a fost infiintat in 1874, sub denumirea de Uniunea Generala a Postelor, iar patru ani mai tarziu isi schimba numele in Uniunea Postala Universala, in urma semnarii Tratatului de la Berna de catre cei 22 de membri fondatori, printre care si reprezentantul Principatelor Romane, George Lahovari, director general al Postelor si Telegrafului.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Postei, A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons aduce un omagiu acestui prilej de reconstientizare a rolului pe care serviciile postale il au in viata noastra  cotidiana, care, activitatea postala reprezentand, alaturi de comunicarea in masa, garantia respectarii unuia din drepturile fundamentale ale omului, si anume acela de a comunica si a fi informat.

Pe aceasta cale, A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons ureaza tuturor celor care lucreaza in sectorul postal un sincer La multi ani! si isi exprima intreaga consideratie pentru eforturile depuse!

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu