Alege -ti operatorul de televiziune prin cablu in cunostinta de cauza!

InfoCons, în parteneriat cu studenții Facultății de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, a realizat un studiu privind informatiile ce se regasesc pe site-urile operatorilor de televiziunile prin cablu din Romania. Studiul a fost realizat in perioada martie-aprilie 2015.

În cadrul studiului au fost analizați 7 operatori de televiziune prin cablu, de pe site-urile operatorilor TV în lunile Martie și Aprilie 2015.

Site-urile operatorii care au fost analizați în cadrul studiului sunt următorii: Digital Cable Systems S.A., Intersat S.R.L., Millennium IT S.R.L., Orange România S.A., RCS&RDS S.A. Romania, S.C. UPC ROMANIA S.R.L., Telekom România Communications S.A..

Din cadrul studiului a reieșit faptul că 100% din operatorii TV analizați au licențe eliberate de ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii).

Doar 28,6% dintre operatorii analizați oferă decodor gratuit în custodie, pentru restul de 71,4% este nevoie de plata unei sume lunare sau achiziția acestuia.

Prețul minim al unui abomanent standard lunar cu TVA se regăsește între 29lei și 58,03lei. Numărul canalelor digitale este cuprins între 75 și 140. În timp ce prețul minim al unui abonament (analogic sau digital) este cuprins între 22,00lei și 38,00 lei iar numărul maxim al canalelor analogice este 75.

  • 14,3% dintre operatori nu au specificat pe pagina web prețul și numărul canalelor analogice 57,1% dintre operatorii TV au aria de acoperire națională, în timp ce 42,9% au acoperire doar în Sudul țării, în Constanța sau în București.
  • 71,4% dintre operatorii analizați au link catre site-ul A.N.P.C. pe pagina web.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de InfoCons – Organizație Națională pentru Protecția Consumatorilor în cadrul consorțiului I.C.R.T. – International Consumer Research&Testing pentru produse și servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie făcută în cunoștință de cauză.

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal