Ajuta-ne sa te ajutam – Acreditare jurnalisti si reprezentanti media

Incepand cu 1 Septembrie 2015 structura de economie sociala fara personalitate juridica “Ajuta-ne sa te ajutam`, infiintata de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, a lansat platforma de educare si informare pentru consumatori www.ajutanesateajutam.ro.

Prin intermediul acestei platforme punem la dispozitia jurnalistilor si a reprezentantilor media posibilitatea de a avea acces nelimitat la studiile si testele comparative, precum si la orice alta informatie de interes, atat pentru consumatori, cat si cu privire la activitatile organizatiei. Accesul va fi realizat in urma completarii formularului de inregistrare cu urmatoarele informatii:

 • Numar legitimatie*;
 • Numele publicatiei*;
 • Telefon redactie*;
 • E-mail redactie;
 • Website.

In cadrul platformei, utilizatorii pot beneficia de:

 • Informari cu privire la activitatea de zi cu zi a organizatiei;
 • Informari cu privire la campaniile si evenimentele organizate de organizatie si partenerii acesteia;
 • Informatii detaliate cu privire la drepturile consumatorilor si obligatiile consumatorilor;
 • Sfaturi utile pentru diverse situatii in care se pot regasi consumatorii;
 • Acces la formular electronic de reclamatie, prin care se pot detalia problemele reclamate, se pot atasa fotografii luate in locatia reclamata, atasa documente relevante pentru caz;
 • Acces la Teste-Comparative.ro, portal independent pentru testarea produselor si serviciilor la nivel national, operat de A.N.P.C.P.P.S.Romania -InfoCons si prin care consumatorii pot afla informatii complete despre produse si servicii, in consecinta pot lua decizii de achizitie in deplina cunostiinta de cauza;
 • Plata online a cotizatiei de membru al A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons, utilizand SMS-ul sau cardul;
 • Platforma poate fi utilizata pe telefoane mobile, tablete, dar si prin accesarea unui browser web, pe orice calculator.

Structura de economie sociala fara personalitate juridica “Ajuta-ne sa te ajutam` a fost infiintata in cadrul Proiectului “S.E.S. – Sa Evoluam Sustenabil` cofinantat prin Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, POSDRU/168/6.1/S/145501.

Proiectului “S.E.S. – Sa Evoluam Sustenabil` este desfasurat in parteneriat cu Asociatia C4C – Communication for Community, Confederatia Nationala a Persoanelor cu Dizabilitati din Grecia, Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Institutul Roman pentru Dezvoltare Sustenabila si Asociatia 4CAREER.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal