Ce sunt toxiinfecțiile alimentare?
Toxiinfecțiile alimentare sunt boli acute, având cauză toxică sau infecțioasa, apărute după consumul unor alimente contaminate cu microorganisme sau toxinele lor.
Care sunt simptomele?
Simptomele unei toxiinfecții alimentare pot varia în funcție de cauzele/factorii care au generat-o. Printre simptomele comune se includ: diaree, stări de vomă, amețeală, cefalee, crampe abdominale și uneori stări febrile.
De obicei, aceste simptome durează doar câteva zile, însă ocazional o toxiinfecție alimentară poate fi foarte serioasă și poate cauza moartea.
Aveți grijă la igiena alimentaţiei, evitând în acest fel toxiinfecţiile alimentare.
Studiu realizat pentru protectia consumatorului.
Sursa: ANSVSA.ro
– Câte E-uri găsim în plicurile de răceală?
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!