Ce sunt toxiinfecțiile alimentare?

Toxiinfecțiile alimentare sunt boli acute, având cauză toxică sau infecțioasa, apărute după consumul unor alimente contaminate cu microorganisme sau toxinele lor.

Care sunt simptomele?

Simptomele unei toxiinfecții alimentare pot varia în funcție de cauzele/factorii care au generat-o. Printre simptomele comune se includ: diaree, stări de vomă, amețeală, cefalee, crampe abdominale și uneori stări febrile.

De obicei, aceste simptome durează doar câteva zile, însă ocazional o toxiinfecție alimentară poate fi foarte serioasă și poate cauza moartea.

Aveți grijă la igiena alimentaţiei, evitând în acest fel toxiinfecţiile alimentare.

Studiu realizat pentru protectia consumatorului.

Sursa: ANSVSA.ro

Citește și:

Câte E-uri găsim în plicurile de răceală?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal