E338 – acid fosforic (acid ortofosforic)

  1. Acasă
  2. E338 – acid fosforic (acid ortofosforic)

Aditiv alimentar din categoria acidifianţilor, sechestranţilor şi potenţiator pentru antioxidanţi, conferind totodată şi o aromă specifică. Este un acid puternic, care se utilizează în sucuri şi nectaruri sau concentrate de sucuri şi nectaruri din fructe,în laptele şi în preparate din fructe şi fructe confiate.

Doza zilnică maximă: 70 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul umancumulat de fosfor este de până la 70 mg/kg corp.

Doza maximă de includere: 700-1000mg/kg sau 700-1000 mg/l
Doza zilnică admisă pentru consumul umancumulat de fosfor este de până la 70 mg/kg corp.

Efecte secundare: 1
Cantităţile prea mari de fosfaţi pot cauza tulburări metabolice.

Contraindicații: Nu

Consumul de către copii: 1
Acest aditiv este admis in alimentele pentru copii in limitele impuse.

Meniu