Multe dintre aceste infuzii conțin plante precum turmeric, piper, scorțișoară și ghimbir, despre care se spune că ajută la stimularea sistemului imunitar al organismului, precum și la îmbunătățirea metabolismului.

Unele conțin și senna, un laxativ natural care poate stimula colonul să se contracte mai mult decât în mod normal, forțând electroliții și apa în proces.

Adesea promovate ca ceaiuri pentru detoxifiere, dietă, ceaiuri de slăbit sau de curățare, afirmația – adesea făcută de celebrități sau influenceri de social media în locul experților – este că poate reduce balonarea, ajută la pierderea în greutate și stimulează detoxifierea ficatului.

Cele mai multe ceaiuri pentru detoxifiere și alte produse de detoxifiere sunt o pierdere de bani. Corpurile noastre sunt echipate cu un sistem de detoxifiere încorporat – se numește `ficatul și rinichii noștri` – deci nu trebuie să pierdem bani cu aceste produse.

Cu toate acestea, partea negativa a ceaiurilor de detoxifiere este că ele pot conține laxative puternice, care ne pot lăsa deshidratați și pot tulbura echilibrul de sodiu și potasiu din corpul nostru. Utilizarea pe termen lung a laxativelor poate duce la deficiențe nutriționale și vă poate deteriora intestinul.

Este incredibil de etic ca celebritățile și influencer-ii să promoveze aceste produse, mulți dintre adepților lor fiind tineri și impresionabili.

Sursa: which.co.uk

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal