Aplicatia InfoCons ingrediente, aditivi alimentari, calorii Protectia Consumatorilor
Aplicatia InfoCons Ingrediente, sare, zahar, calorii Protectia Consumatorilor

A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons prezenta la Bruxelles al treilea Dialog European al Societatii Civile si Industriei

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons prezenta la Bruxelles al treilea Dialog European al Societatii Civile si Industriei

In 11 si 12 februarie are loc la Bruxelles al treilea Dialog European al Societatii Civile si Industriei. Tema discutiei este ‘Stimularea unei dezbateri comune cu privire la utilizarea durabila de materiii prime. Deficitul de materie prima in Europa. Ieri au fost discutate recomandarile COBALT privind implicarea colectiva. Aceste recomandari COBALT vizează asigurarea unei cai  pentru îmbunătățirea condițiilor-cadru din UE in ceea ce priveste realizarea :

• Acces securizat la materiile prime;

• Diversificarea surselor de materii prime;

• Reducerea dependenței UE de importurile de materii prime;

• Imbunatatirea conditiilor de furnizare;

• Îmbunătățirea eficienței resurselor ( inclusiv reciclarea );

• Găsirea și utilizarea de  materii prime alternative;

• Atenuarea impactului negativ al materialelor asupra mediului, societatii si sanatatii.

COBALT este un proiect european care isi propune sa aduca impreuna reprezentanti ai industriei, ai  societatii civile, entitati din domeniul cercetarii si autoritati publice pentru a stimula o dezbatere eficienta pe tema materiilor prime.Proiectul isi propune sa contribuie la eficientizarea constientizarii, a invatarii si a transferului de cunoastere in domeniul utilizarii sustenabile a materiilor prime si  se concentreaza asupra identificarii celor mai bune metode de a pune in practica viitoarele activitati de inovare. In cadrul proiectului, se  va explora modul in care nevoile industriei europene si ale societatii civile pot fi abordate simultan prin inovare.In cadrul Proiectului European COBALT, InfoCons – InfoCons  este partener alaturi de University of Economics of Business-Institutul de Management al Sustenabilitatii din Viena (Austria), Institutul Ecologic Gemmeinnutzige GmbH din Berlin (Germania), Universitatea Tehnologica din Lulea (Suedia), Departamentul de Inginerie a Mediului si Resurselor Naturale și TECNOMA, S.A. din Madrid (Spania).

A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons prezenta la Bruxelles al treilea Dialog European al Societatii Civile si Industriei

A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons prezenta la Bruxelles al treilea Dialog European al Societatii Civile si Industriei A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons prezenta la Bruxelles al treilea Dialog European al Societatii Civile si Industriei A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons prezenta la Bruxelles al treilea Dialog European al Societatii Civile si Industriei A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons prezenta la Bruxelles al treilea Dialog European al Societatii Civile si Industriei A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons prezenta la Bruxelles al treilea Dialog European al Societatii Civile si Industriei A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons prezenta la Bruxelles al treilea Dialog European al Societatii Civile si Industriei

Despre: Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federatiei Asociațiilor de Consumatori.

Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal