Întotdeauna curăţaţi cu atenţie farfuriile, ustensilele, suprafeţele şi mâinile.
Depozitarea alimentelor uscate, borcane, băuturi
Există o multitudine de alimente care nu necesită depozitare în frigider pentru a fi sigure, cum sunt: orezul, pastele, făina, multe tipuri de băuturi, conserve sau borcane sigilate. Trebuie totuşi să aveţi grijă cum le depozitaţi.
Câteva secrete privind depozitarea:
Încercaţi să păstraţi alimentele în pungi sau containere sigilate. Acest lucru va ajuta la păstrarea în condiţii de prospeţime şi împiedică căderea accidentală de corpuri străine în acestea;
Nu depozitaţi alimente şi băuturi alături de produse de curaţire sau alte substanţe chimice;
Nu utilizaţi containere în care au fost depozitate alimente pentru a depozita substanţe chimice de uz caznic şi nu depozitaţi alimente în containere care au fost utilizate în alte scopuri;
Puteţi reutiliza recipientele de plastic de apă, doar dacă nu sunt deteriorate şi le puteţi curăţa;
Nu depozitaţi alimente direct pe podea pentru a nu încuraja apariţia dăunătorilor (insecte, furnici, gândaci, şoareci);
Menţineţi un mediu uscat şi o temperatură ambientală nu foarte ridicată în spaţiul de depozitare a acestor tipuri de alimente;
Nu uitaţi că există câteva tipuri de alimente care au nevoie de refrigerare odată ce ambalajul a fost desigilat – respectaţi instrucţiunile de pe etichetă.
Sursa: ANSVSA