Locuri de muncă cu cea mai mare pondere a femeilor conform Eurostat

În al treilea trimestru al anului 2022, în UE , majoritatea persoanelor angajate cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani erau bărbați (54% bărbați față de 46% femei). Cu toate acestea, în ceea ce privește ocupațiile (conform ISCO), existau mai multe femei care lucrau în activități de sprijin administrativ (66% din totalul persoanelor angajate cu vârsta cuprinsă între 15-64 de ani în această ocupație), femei care lucrau în domeniul serviciilor și vânzărilor (63%), femei care lucrau în profesii liberale, de exemplu oameni de știință, profesori (54%) și femei în ocupații elementare (53%). La celălalt capăt al scalei, femeile reprezentau mai puțin de o cincime din persoanele angajate ca meșteșugari și lucrători în meserii conexe (11%) și operatori de instalații și mașini și asamblori (19%).

Citește și : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !

La un nivel mai detaliat, femeile din UE reprezentau marea majoritate a persoanelor angajate în rândul îngrijitorilor de copii și al asistenților pedagogici (93% din totalul persoanelor angajate în această ocupație în T3 2022), al asistenților medicali și al moașelor (89%) și al profesorilor din învățământul primar și preșcolar (88%).

Între timp, femeile reprezentau o minoritate în rândul muncitorilor în construcții și meseriile conexe (1% din totalul persoanelor angajate în această ocupație în T3 2022), al mecanicilor și reparatorilor de mașini și al instalatorilor și reparatorilor de echipamente electrice (ambele 3%).

Citeste si : Conducătorii auto pot prezenta asigurarea RCA în format electronic

Sursa: Eurostat

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Femei Loc de Munca Statistici