De foarte multe ori, pretindem că nu risipim mâncare sau nu o aruncăm. Poate că așa este, însă trebuie să recunoașteți că sunt momente în care deschidem coșul de gunoi și…
Principalele motive ce stau în spatele risipei alimentare sunt:
– 43%, mâncarea se strică (deoarece cumpărăm mai multă decât putem consuma);
– 14% prea multă mâncare este preparată și nu păstrăm resturile sau nu ne plac;
– 12% data de expirare a fost depășită;
– 12% mâncarea a fost lăsată în frigider pentru prea mult timp;
– 8% lăsăm numai resturi în farfurie;
– 6% nu mai vrem să mâncăm alimentul respectiv;
– 5% alte motive.
Fiecare dintre noi poate implementa mici schimbări în viața de zi cu zi, care pot realiza diferențe enorme în cantitatea de mâncare pe care o aruncăm anual. Putem contribui urmând un singur sfat, și ne putem stimula încercând să urmăm 2 sau mai multe sfaturi.
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!
Nr. de tel – 021.9615 sau *9615
Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro