- Consumă mâncărurile sănătoase care îți plac
Un studiu de la Școala de afaceri Hankamer a Universității Baylor din 2016 arată că și persoanele care nu au control de sine se pot convinge să urmeze un plan de mâncat sănătos dacă își mută atenția de la ce cercetătorii numesc hrană evitată la abordarea unor alimente sănătoase. Nu te forța să mănânci ceva sănătos care nu îți place.
Congelarea alimentelor poate ajuta la reducerea risipei alimentare!
- Gătește mai mult
Persoanele care mănâncă mâncare gătită de 5 sau mai multe ori pe săptămână sunt cu 28% mai departe de creșterea în greutate și cu 28% mai departe de a avea grăsime corporală în exces, pe când cei care mănâncă de mai puțin de 3 ori pe săptămână mâncare gătită sunt predispuși la aceste lucruri. Cercetătorii arată că cei care mănâncă acasă consumă mai multe fructe și legume.
- Mănânca legumele prima dată
Dacă nu mănânci destule legume, iar majoritatea dintre noi nu facem asta, poate fi din cauză că le punem într-o competiție pe care nu o pot câștiga. Dacă pe farfurie se află și alte alimente care îți plac mai mult vei fi dispus să mănânci mai puține legume. Fă-ți o salată și mănânc-o înainte să pui și alte alimente pe masă. În acest fel nu numai că vei mânca mai multe legume, ci vei mânca mai puțin din celelalte feluri de mâncare pentru că salata va ajuta la scăderea foamei.
Ce înseamnă problema risipei alimentare?
- Renunță la carne o dată pe săptămâmă
Un studiu din 2016 publicat în JAMA Internal Medicine arată că înlocuirea proteinei din carne cu o cantitate echivalentă de proteină din plante ajută la scăderea mortalității din cauza problemelor cu inima.
- Îmbunătățește-ți micul dejun
Cercetările arată că un mic dejun care conține proteine (iaurt sau ouă, de exemplu) reduc creșterea în greutate, ajută chiar la scăderea greutății și reduce numărul de calorii consumate.
- Înlocuiește băuturile care conțin zahăr cu apa
Cu toții știm că sucurile nu sunt cea mai sănătoasă alegere. Un studiu recent arată că un pahar de apă în locul unui pahar de suc reduce cantitatea de calorii consumate și riscul obezității.
Trucuri de la experți care te vor ajuta să-ți realizezi cel mai bun sandwich
- Mănâncă legume ca gustări
Legumele sunt pline de vitamine, minerale și fibre. În locul unor gustări ce conțin zahăr și multe calorii poți alege legume și consumi doar 100 de calorii.
Sursa: consumerreports.org
– Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!
Nr. de tel – 021.9615 sau *9615
Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro