Țigaretele electronice sunt promovate ca fiind o soluție alternativă pentru persoanele care vor să renunțe la fumat. Aceste mesaje au condus însă la o creștere de popularitate a acestor produse în rândul adolescenților.
Un studiu publicat în jurnalul medical Pediatrics a dezvăluit că adolescenții care folosesc țigarete electronice ingestează aproape aceleași substanțe cancerigene găsite în țigaretele normale. Mai mult, persoanele care folosesc țigarete electronice cu arome de fructe sunt și mai expuse la chimicalele cancerigene față de cele cu aromă de tutun.
Raed Arafat critică ţigările IQOS
Acest studiu a fost efectuat de Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite, fiind primul care a măsurat nivelul de toxine direct din saliva și urina adolescenților fumători. Celor 103 participanți le-au fost măsurate nivelurile de toxine (care se găsesc în țigarete normale și țigarete electronice) din corp și au fost împărțiți în 3 grupe:
-fumători de țigarete simple și electronice;
-fumători exclusiv de țigarete electronice;
-nefumători.
Asigurarea dumneavoastră de sănătate
`Ei (n.r.-adolescenții) cred că aburul scos reprezintă numai vapori de apă. Iar unele dintre aceste produse sunt promovate în așa fel încât întăresc această impresie.` a spus dr. Mark Rubenstein, cel care a condus studiul. `În urma acestui studiu, putem confirma că toxinele intră în corpul adolescenților care folosesc aceste produse.` a adăugat acesta.
Unul din motivele creșterii în popularitate a țigaretelor electronice îl reprezintă aromele de fructe. Mai mult de 50% din fumătorii implicați în studiu au spus că folosesc țigarete electronice cu arome de fructe mai des, și de asemenea au înregistrat nivele mai mari ale unei toxine cancerigene, numită acrilonitril.
Este posibil să se prepare alimente fără aditivi?
Țigaretele electronice fără nicotină sunt la fel de periculoase precum cele care conțin nicotină, studiile arătând că nivelurile de toxine din corpurile ambelor tipuri de consumatori sunt la fel de ridicate. Mulți adolescenți consideră că țigaretele electronice fără nicotină au un risc mai scăzut de a cauza cancerul, însă studiul a confirmat că atât acestea, cât și cele care conțin nicotină sunt la fel de periculoase.
Sursa: consumerreports.org
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!