Cât de mari sunt prețurile gazelor și a energiei electrice în România, comparativ cu alte țări din UE

Facturile de energie electrică și gaze au scăzut în a doua jumătate a anului 2023, în majoritatea țărilor din UE, după creșterea vertiginoasă urmare a conflictului din Ucraina.

În a doua jumătate a anului 2023, prețurile medii la energie electrică pentru consumatorii casnici din UE, au scăzut cu 3% (28,5 EUR la 100 kWh) în comparație cu prima jumătate a anului. Prețurile medii la gaze pentru gospodării în a doua jumătate a anului 2023 în UE au scăzut cu 5% (11,3 EUR la 100 kWh) în comparație cu prima jumătate a anului 2023.

Prețurile gazelor naturale în a doua jumătate a anului 2023 au fost cele mai ridicate în Suedia, Irlanda și Țările de Jos și cele mai scăzute în Ungaria, Croația și România. Prețul gazelor naturale pentru gospodăriile din Suedia a fost de peste șase ori prețul practicat în Ungaria și cu 84 % mai mare decât prețul mediu UE.

 

Mai multe informații AICI .

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro