ATENȚIE ! ALERTE privind produse tip aparate cu gaz și componentele acestora ! Fii informat cu Aplicația Europeană InfoCons !

InfoCons Protecția Consumatorilor te informează în legătură cu Alertele Europene privind produsele tip aparate cu gaz și componente ale acestora .

ALERTELE Europene de produse neconforme pot fi regăsite direct în Aplicația Europeană de protecția consumatorilor InfoCons .

ATENȚIE : toate produsele identificate în sistemul European de alertă au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi , iar produsele pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare .

Riscurile aferente produselor tip aparate cu gaz și componente ale acestora , conform ALERTELOR din sistemul European sunt :

  • Risc de arsuri ;
  • Risc microbiologic ;
  • Risc de arsuri și incendiu ;
  • Risc de asfixiere .

Ce se întâmplă dacă achiziționăm o plită cu gaz incorporată cu risc de arsuri ?  InfoCons Protecția Consumatorului te ajută !

 

Produs : Plită cu gaz încorporată

Denumire : Gas Hob

Marcă : Samsung

Descrierea produsului : Plită cu gaz încorporată. Produs vândut online.

Tip de risc : Arsuri , Incendiu și Explozie și otrăvire prin inhalare

Anumite articulații ale cotului gazului afectate se pot fractura în organism, ceea ce permite gazului să se scurgă prin fractură, rezultând în evacuarea gazului care ar putea să se aprindă și să provoace explozie, incendiu, arsuri și otrăvire prin inhalare. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind aparatele consumatoare de combustibili gazoși (GAR).

 

InfoCons Protecția Consumatorilor te ajută să înțelegi ce se întâmplă dacă achiziționăm produse cu risc microbiologic

Produs :  Cazan, schimbător de căldură

Denumire : BlueSense and BlueHelix gasboiler / heat exchanger

Marca : Ferroli

Descrierea produsului : Cazan de încălzire centrală, număr de serie începând cu 22 sau 23 (anul de producție 2022 și 2023).

Tip de risc : Risc microbiologic

Apa rămasă în cazan din fabrică poate provoca bacteriile Legionella să prolifereze și să producă o biofilm în schimbătorul de căldură și conductele. Acest lucru poate duce la infecția cu Legionella de la un duș, de exemplu, provocând boli grave sau chiar deces. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind aparatele consumatoare de combustibili gazoși (GAR).

 

InfoCons Protecția Consumatorilor te informeză despre riscul la aragazul portabil cu gaz

 

Produs : Aragaz portabil cu gaz

Denumire : Portable Gas Stove

Marcă : Unbranded

Descrierea produsului : Aragaz portabil care ia cartușul. Dimensiuni 350 x 290 x 100 mm. Produs vândut online.

Tip de risc : Risc de arsuri

Prospectul de instrucțiuni al produsului nu conține informații și avertismente complete. Din acest motiv, utilizatorul ar putea abuza de produs, ducând la arsuri sau la riscul de incendiu. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind aparatele de gaz și nici cu standardul european EN 17476.

 

Ce se întâmplă dacă achiziționăm produsele tip aparate cu gaz și componente ale acestora cu risc de asfixiere ? InfoCons Protecția Consumatorului te ajută !

Produs : Încălzitor pe gaz

Denumire :  Gas Space Heater

Marcă : Afer Heat

Descrierea produsului :  Instalație cu gaz pentru încălzirea incintelor

Tip de risc : Risc de asfixiere

Dispozitivul de control al întreruperii nu întrerupe alimentarea cu gaz atunci când CO2 din atmosferă depășește 1,5 %. Acest lucru poate provoca inconstienta sau moarte. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind aparatele consumatoare de combustibili gazoși (GAR) și nici cu standardul european EN 499.

 

Numericul alertelor este în creștere pentru produsele identificate în sistemul de alerte de la : produse chimice , articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii , îmbrăcăminte, textile și articole de modă , echipamente de comunicații și media , produse pentru construcții , produse cosmetice , aparate și echipamente electrice , echipamente pentru medii explozive , mobilier , echipamente  sportive / pentru activități recreative , bijuterii , accesorii de bucătărie / gătit , indicatoare cu laser , ascensoare , brichete , ghirlande luminoase , echipamente de iluminat , echipamente de protecție , jucării , papetărie și altele.

Aplicația Euro – Atlantică Gratuită InfoCons vine în sprijinul tău pentru identificarea produselor alimentare și nealimentare nesigure ( neconforme ).

Prin intermediul Aplicației Euro – Atlantică InfoCons , disponibilă în 33 de limbi – română, engleză, ucrainiană ,  turcă franceză, maghiară greacă , germană spaniolă , italiană , albaneză ,   catalană , bulgară , croatăcehă daneză ,  estonă finlandeză ,  islandeză ,  irlandeză , letonă ,  macedoneană , feroeza , groenlandeza , luxemburgheză sârbă , olandeză , norvegianăpoloneză portugheza , rusa , slovaca , suedeza , limbile oficiale ale Uniunii Europene , cât și limbile minorităților conlocuitoare de pe teritoriul Uniunii Europene .

Aplicația Euro – Atlantică InfoCons este și aplicația pentru toate țările membr NATO  Albania Belgia , Bulgaria , Canada Cehia , Croația , Danemarca , Estonia , Finlanda Franța , Germania Grecia , Islanda , Italia , Letonia ,  Lituania , Luxemburg ,  Macedonia De Nord , Muntenegru , Norvegia , Olanda , Polonia , Portugalia , Regatul Unit , Romania , Slovacia , SloveniaSpania ,  Statele Unite , Suedia Turcia si Ungaria , atât pentru trupele din teatrele de operațiuni , cât și pentru cetățenii din aceste țări , pentru a aduce siguranță și securitate atât din perspectiva cetățeanului în calitatea lui de consumator , dar și din perspectiva achizițiilor pentru departamentele logistice ale trupelor militare din teatrele de operațiuni , baze militare, etc.

Ai grijă să nu achiziționezi produse contrafăcute !

Pentru a vizualiza toate produsele tip aparate cu gaz și componente ale acestora ce au făcut obiectul ALERTELOR , puteți accesa secțiunea disponibilă în Aplicația Europenă InfoCons.

Atenție! Înainte de achiziționare , accesați secțiunea Alerte din cadrul Aplicației Europene InfoCons pentru a vă asigura ca produsele pe care doriți să le achiziționați nu fac sau nu au făcut obiectul  alertelor  emise de Uniunea Europeană , doar printr-o simplă căutare în bara de meniu din aceast secțiune – “căutare” .

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor  membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal