Romania se afla in primele 3 locuri la nivel European cu cea mai mare poluare a aerului

Poluarile, cum ar fi particulele fine din aer, reduc speranta de viata si perceptia bunastarii oamenilor, in timp ce pot duce sau agrava multe boli cronice si acute respiratorii sau cardiovasculare.

Particulele fine pot fi transportate adanc in plamani, unde pot provoca inflamatii si pot agrava starea persoanelor care sufera de boli de inima si plamani. Intre timp, particulele fine chiar mai mici pot afecta sanatatea sau pot fi inspirate mai departe in plamani.
In 2015, media UE privind poluarea aerului urban era de 25 micrograme/m3.
In randul statelor memebre ale UE, concentratia medie anuala de particule fine este cea mai mare in urmatoarele zone urbane: Bulgaria (19,6 micrograme/m3) si Polonia (19,3 micrograme/m3), urmata de Romania ( 16,4 micrograme/m3) si Croatia (16 micrograme/m3).
In schimb, concentratia cea mai scazuta in zonele urbane se afla in Estonia (4,8 micrograme/m3), Finlanda (5,1 micrograme/m3) si Suedia (5,8 micrograme/m3).

 

Sursa : eurostat 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal