Aplicatia InfoCons ingrediente, aditivi alimentari, calorii Protectia Consumatorilor
Aplicatia InfoCons Ingrediente, sare, zahar, calorii Protectia Consumatorilor

6 dosare cu obiectul `infractiuni la regimul vamal` inregistrate in 2016 la instantele de judecata din Judetul Arad

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. 6 dosare cu obiectul `infractiuni la regimul vamal` inregistrate in 2016 la instantele de judecata din Judetul Arad

In judetul Arad au fost inregistrate 6 dosare, mai putin cu 25 de dosare fata de media dosarelor ce au drept obiect `infractiuni la regimul vamal` inregistrate la nivel national in anul 2016.

Din dosarele ce se regaseau la nivelul instantelor din Arad in anul 2016, respectiv 8 dosare, 4 dosare au fost finalizate si 4 dosare au ramas de solutionat.

Cele mai multe cauze de judecata inregistrate avand drept obiect `infractiuni la regimul vamal` au fost inregistrate la instantele de Judecata din Judetul Suceava – 230 de dosare.

La instantele de Judecata din Judetele: Mures, Dambovita, Buzau, Sibiu, Ialomita, Ilfov, Teleorman, nu a fost inregistrat niciun dosar avand drept obiect `infractiuni la regimul vamal` in anul 2016.

InfoCons a realizat, in Parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, Politia de Frontiera Romana si Ministerul Finantelor Publice, Campania Nationala `Stop contrabandei! Ia atitudine!`

Campania are drept scop informarea, educarea si intarirea capacitatii institutionale pe tema Contrabandei la nivel national, in vederea crearii unei stari de spirit necesare pe diversele paliere ale societatii de la nivelul cel mai de jos si pana la varf.

In cadrul Campaniei a fost realizat un studiu la nivel national cu privire la actiunile de prevenire pentru combaterea contrabandei realizate, cazurile de infractiune de contrabanda identificate, tipurile de obiecte ce au facut obiectul contrabandei, dosarele penale inregistrate.

Institutiile implicate in cadrul acestui studiu sunt: Politia de Frontiera, Inspectorate Judetene de Politie, Servicii judetene de politie transporturi, Inspectorate de Jandarmerie, Tribunale, Judecatorii, Parchete, Primarii, Directii Vamale.

Studiul este realizat in cadrul Campaniei Nationale `Stop contrabandei! Ia atitudine!` si cu sprijinul BAT.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal