20 000 de permise de călătorie suplimentare sunt puse la dispoziția tinerilor în vârstă de 18 ani pentru a explora Europa

Astăzi, Comisia Europeană lansează o nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU. Toate persoanele cu vârsta de 18 ani din UE își pot depune candidatura până la 16 mai 2019, ceea ce le conferă posibilitatea de a descoperi Europa între 1 august 2019 și 31 ianuarie 2020.

Citește și:

Sfaturi utile din momentul achiziţionării produselor alimentare

Această nouă rundă de candidaturi este lansată după ce inițiativa care le permite tinerilor să exploreze diversitatea culturală și valorile comune ale Europei s-a bucurat de un succes deosebit în primul an de funcționare. Pentru acest al doilea an al DiscoverEU, Comisia Europeană se axează pe sporirea dimensiunii de învățare a proiectului. Participanții vor primi informații și sugestii de călătorie referitoare la ce pot vizita în Europa. De asemenea, cei interesați vor primi un jurnal de călătorie pentru a imortaliza și a reflecta asupra experiențelor lor și vor avea posibilitatea de a participa la evenimente organizate pentru consolidarea comunității pe parcursul călătoriilor lor.

În paralel, Comisia depune eforturi pentru a face DiscoverEU mai inclusiv și mai accesibil tuturor, făcând sistemul de candidaturi mai ușor de utilizat, oferind sugestii pentru călătorii accesibile din punctul de vedere al costurilor și ținând seama, pe cât posibil, de nevoile tinerilor cu dizabilități, astfel încât aceștia să poată călători.

Citește și:

Primele rezultate ale controalelor desfășurate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

Cine se poate înscrie și în ce mod?

Candidații trebuie să se fi născut între 2 iulie 2000 (inclusiv) și 1 iulie 2001 (inclusiv) și să fie pregătiți să călătorească între 1 august 2019 și 31 ianuarie 2020 pentru o perioadă maximă de 30 de zile. Cei interesați să participe pot depune cereri prin intermediul Portalului european pentru tineret. Un comitet de evaluare va evalua cererile și va selecta câștigătorii. Candidații vor fi informați cu privire la rezultatele selecției în luna iunie 2019.

Candidații selecționați vor putea călători individual sau într-un grup de până la cinci persoane. Ca regulă generală, aceștia vor călători cu trenul. Cu toate acestea, pentru a se asigura un acces larg pe întregul continent, participanții vor putea să utilizeze și alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul, sau, în mod excepțional, avionul. Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni izolate ale UE vor avea și ei șansa de a participa la această inițiativă.

Citește și:

Recomandări pentru grătare și iarbă verde

Context

DiscoverEU este o experiență de călătorie deschisă tinerilor europeni, inclusiv celor proveniți din medii defavorizate, menită să combine călătoriile cu învățarea. Comisia a lansat inițiativa în iunie 2018, cu un buget inițial de 12 milioane EUR; bugetul pentru 2019 este de 16 milioane EUR. Până în prezent, aceasta a oferit unui număr de aproximativ 30 000 de tineri posibilitatea de a călători în întreaga Europă, a explora bogatul patrimoniu cultural al continentului, a lua contact cu alți oameni, a învăța de la alte culturi și a simți ce anume unește Europa. Primul an al DiscoverEU a atras mii de tineri, care formează o adevărată comunitate în întreaga Europă. Participanți care nu se cunoșteau dinainte au intrat în contact pe platformele de comunicare socială, au format grupuri pentru a călători dintr-un oraș în altul sau au stat acasă la alți participanți.

Comisia Europeană intenționează să lanseze o a patra rundă de candidaturi înainte de sfârșitul anului 2019.

În cadrul următorului buget pe termen lung al UE (2021-2027), Comisia Europeană a propus o finanțare de 700 de milioane EUR pentru DiscoverEU prin viitorul program Erasmus. În cazul în care Parlamentul European și Consiliul sunt de acord cu această propunere, alți 1,5 milioane de tineri în vârstă de 18 ani vor putea călători între 2021 și 2027.

Sursa: Comisia Europeană

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei sa stii mai multe? Poți să protejezi singur! Descărcați aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine !

Nr. de tel – 021.9615 sau * 9615

Ce este App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal