15 Martie – Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor La mulți ani tuturor consumatorilor!

15 Martie – Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor

La mulți ani tuturor consumatorilor!

Suntem cetățeni europeni și avem drepturi !

Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor InfoCons este alături de toți consumatorii și pune la dispoziția acestora numărul de telefon 021 9615!** apelabil din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă! (**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom ș ***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal ), număr la care consumatorii pot beneficia de consiliere și consultanță cu privire la depunerea unei sesizări, pot afla informații utile din diverse domenii.

De asemenea InfoCons este alături de consumatori prin alegerea produselor și serviciillor în cunoștință de cauza accesând Aplicația InfoCons ce se descarca GRATUIT.

Descarcă GRATUIT Aplicația InfoCons pentru telefoane cu Android sau cu iOS și vei putea accesa o baza de date de peste 40.000 de produse, accesa informații și numere de telefon utile, dicționarul general pentru consumatori, teste comparative și multe altele direct de pe dispozitivul mobil.

– Periodic actualizăm și completăm baza de date a produselor disponibile prin scanarea codului de bare utilizând Aplicația InfoCons, ofera consumatorului acces la informații și telefoane utile, dicționarul general al consumatorului, teste comparative și multe altele, direct din aplicație.

15 Martie 2018 – 15 Martie 2019 – Anul consumatorilor în cadrul Centenarului :

 • Realizarea unei Campanii dedicate segmentului de comerț on-line prin mai buna informare a consumatorilor cu privire la drepturile și obligațiile pe care aceștia le au când achziționează produse on-line ;
 • Programul National de Accesibilizare a Spatiilor Publice pentru persoane cu dizabilitati ;
 • Monitorizarea produselor agro-alimentare din punct de vedere al dublului standard cât și din perspectiva etichetării acestora;
 • Lansarea Campaniei Naționale “ Stop, consumului de tutun și nicotină !` prin interzicerea consumului de orice tip din această gamă de produse în spațiile publice ;
 • Lansarea de Cursuri destinate cadrelor didactice cu titlu GRATUIT :

Curs Protecția Consumatorilor

Curs Educație Financiar Bancară

Curs Educație Financiar Nebancară

 • Monitorizarea cheltuirii banilor publici de catre autoritățile publice la nivel national și local : primării, consilii județene, agenții, ministere,etc. din perspectiva consumatorului de servicii publice :
 • Alege!Este dreptul tău! – Program Național de educare și informare a elevilor din învățămîntul preuniversitar;
 • Susținerea principiilor Centenarului prin promovarea logo-ului dedicate acestuia cât și prin introducerea de tablouri în instituțiile publiceș
 • Realizarea studiului National sub egida Campaniei Stop, contrabandei !, problem majoră din punct de vedere al calității produselor și impactul asupra sănătății consumatorilor ;
 • Campania Națională `Închide! Stinge! Reciclează!` – Campanie Națională de mediu din perspectiva reciclării ambalajelor de către consumatori -Program Național de educare și informare și prin lansarea în cadrul Aplicației InfoCons a secțiunii dedicate modalității de reciclare și a localizării unui punct de colectare ;
 • Realizarea de teste și studii comparative istorice raportate la nivelul perioadei 2009-2017 din punct de vedere al scăderii sau creșterii anumitor ingredient din produsele testate ;
 • ProiectulTeste Comparativeeste o platformă online pe care se găsesc mii de produse de larg consum testate în laboratoare independente. Această platformă face parte dintr-o retea internaţională dedicată protecţiei consumatorilor. InfoCons a realizat peste 100 de studii si teste comparative din diverse domenii, precum:
 • Instituții și servicii publice – am efectuat studii cu privire la bugeturile alocate, cheltuieli, număr de angajați, controale efectuate, autorizații și avize emise/deținute, gestionarea deșeurilor, protejarea mediului, amenzi și avertismente emise, evenimente organizate, campanii de informare și educare etc.
 • Produse alimentare – am analizat comparativ produse precum ciocolată, înghețată, produse de post, pate și pate vegetal, gumă de mestecat, vopsea de oua, halva, produse BIO, mezeluri, paste făinoase, margarină, maioneză ș.a.
 • Produse financiare – am analizat comparativ Credite imobiliare sau de tip prima casă, depozite
 • Electronice și electrocasnice – în parteneriat cu ICRT au fost testate mii de produse în funcție de eficiența energetică și consum, proprietăți specifice claselor de produse, randament, durata ciclurilor de lucru și multe altele
 • Produse de uz casnic (surse de iluminat, vopsea lavabila)
 • Produse farmaceutice (pentru raceală, pentru dureri în gât, injectabile, comprimate)

Cum accesez testele?

Membrii InfoCons au acces la resurse vitale pentru a face achiziții educate, printre care teste comparative, consiliere directă cu specialiștii noștri și suport activ atunci când întâmpină o problemă, oriunde în lume.

Produse farmaceutice

Institutii publice

Produse alimentare

Ingrijire personala

Casa, gradina, animale

Electronice

Auto

Servicii financiare

Electrocasnice

Noutati

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor – Sorin Mierlea, Președinte InfoCons

15 Martie, sărbătorim Protecția Consumatorilor la nivel mondial, dar cred că ar trebui să sărbatorim zilnic, printr-o protecție sporită a noastră, a fiecaruia, și să luam atitudine de câte ori vedem că drepturile noastre nu sunt respectate.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal