Stiati ca, pentru producerea unui kg de paine sunt necesari 1609 l de apa?

Intreg procesul prin care se prepara un 1 kg de paine pentru a ajunge la alimentul consumabil, necesita 1608 l de apa.

De la producerea ingredientelor, transportul acestora cat si prepararea in produsul finit necesita numericul cantitatii de apa mai sus mentionate.

Apa, in special cea proaspata, provenita dintr-o sursa, este o resursa importanta in productia alimentelor. Fiecare aliment are nevoie de o cantitate diferita de apa pentru a fi produs, transformat in aliment consumabil si pregatit acasa.

Daca risipim mai putine almente, risipim mai putina apa.

Respect mancarii !!!!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal