Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale – A.N.P.C.P.PS. Romania – InfoCons lanseaza Campania “Nu Contrafacerii! Nu Pirateriei!”

În fiecare an, pe 26 aprilie, statele-membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) sărbătoresc Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, subliniind astfel rolul proprietăţii intelectuale în dezvoltarea economică, culturală şi socială a tuturor statelor lumii.

În cadrul seriei de manifestări ocazionate de celebrarea Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale, A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, sub egida Federației Asociațiilor de Consumatori, lansează Campania Naţională `Nu Contrafacerii! Nu Pirateriei!`, organizează, cu sprijinul Curţii de Apel Bucureşti şi a Centrului Cultural `Casa Artelor` Sector 3, un eveniment omagial ce marchează atât Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, cât și finalul unei săptămâni dedicate domeniului.

Evenimentul se va desfăşura în data de 28 Aprilie 2014, începând cu ora 15.00, la Curtea de Apel Bucureşti – Sala Paşilor Pierduţi.

La acest eveniment vor participa reprezentanți, la cel mai înalt nivel, ai ministerelor, autorităților de reglementare şi aplicare a legislaţiei în domeniul proprietăţii intelectuale, ambasadelor, camerelor de comerţ şi industrie, asociaţiilor profesionale şi patronale, titularilor dreptului de proprietate intelectuală, care vor lua cuvântul în cadrul evenimentului.

Evenimentul se va bucura de prezenţa reprezentanţilor Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal din Republica Moldova şi, nu n ultimul rând, ai Asociaţiei de Protecţie a Consumatorilor ADICONSUM din Italia.

Cu acest prilej, va avea loc recepţia oferită de Asociaţia Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons.  Participanţii se vor bucura de un concert de muzică clasică oferit de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 si susţinut de Orchestra de Suflători a Colegiului Naţional Dinu Lipatti Bucureşti, condusă de Dirijor Prof. Petanca Marcel.

Recunoscut ca un promotor şi organizator de evenimente şi programe culturale de elită, Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 se alatură acestui eveniment, devenind un partener de viitor pentru Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – InfoCons.

Totodată, cu această ocazie va fi lansat « Muzeul Contrafacerii » care va cuprinde standuri ale autorităţilor cu drept de sancţiune şi coerciţie în domeniu, căt şi ale unor firme de renume, unde vor fi prezentate produse susceptibile contrafacerii. Vizitarea standurilor expoziţionale din cadrul « Muzeul Contrafacerii » este permisă publicului în perioada 29 – 30.04.2014.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal