Cuvântul „picnic” a luat naștere în secolul al XVII – lea în Franța. Se pare că acest cuvânt a apărut pentru prima dată într-o ediție din 1692 a Origines de la Langue Francoise de Menage. Cuvântul este menționat „piquenique”. Se crede că acest cuvânt a fost inventat prin unirea formei comune a verbului „piquer” (care înseamnă „a alege”) cu „nique” (se crede a fi un termen din limba germană, însemnând „inutil” sau „chestie”).

 

 

Citeste si :

 

Stiati ca… Sandwich chiar și cu 29 de aditivi alimentari!

1 MAI sărbătorit cu 21 de E-uri și 7.8 grame de sare !!!!!!

Îngheţată – știi ce conține? Produse cu pana la 40% continut de zahăr!

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu