1 MAI sărbătorit cu 21 de E-uri și 7.8 grame de sare !!!!!!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. 1 MAI sărbătorit cu 21 de E-uri și 7.8 grame de sare !!!!!!

(informații bazate pe studiile realizate de InfoCons asupra a 30 produse tip mici , 24 de produse tip pâine neagră și 29 de produse tip muștar)

Chiar dacă suntem în stare de urgență cu siguranță mulți dintre consumatori vor achiziționa aceste produse pentru a putea celebra ziua de 1 Mai, acesta este musai să fie însoțit de muștar și pâine.

Te-ai gândit până acum câte E-uri și sare conțin aceste produse ?!

InfoCons a efectuat studii asupra produselor tip mici, muștar și pâine. În urma acestor studii putem realiza un calcul simplu pentru a vedea câte E-uri consumăm atunci când mâncam un simplu mic, o felie de pâine și muștar.

Numericul maxim de E-uri ce pot fi regăsite în aceste 3 tipuri de produse ajunge la 21 E-uri.

Multe dintre acestea se pot regăsi și în alte produse pe care le consumăm de-a lungul zilei, astfel încât putem ajunge să consumăm același E de 3-4 ori pe zi.

Cantitatea de sare din aceste produse se poate situa între 2,97 și 7,8 grame/zi.

InfoCons este alături de consumatori și pune la dispoziție o serie de tipuri de sandvișuri și maximul de E-uri ce se pot regăsi în acestea, calculate în baza Testelor Comparative efectuate.

Cantitatea de sare recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 5 grame/zi.

În acest context, putem observa că această cantitate este cu mult depășită doar mâncând aceste produse.!!!!!

Mai multe informații despre produsele studiate în decursul celor 3 studii puteți găsi în link-urile de mai jos.

Studiu produse tip mici

Studiu produse tip pâine neagră

Studiu produse tip muștar

''Micul românesc a ajuns ca dosar pe masa Uniunii Europene pentru derogare din punctul de vedere al rețetei, pentru a putea continua o lungă tradiție pe masa românului. Oare rețeta istoricului mic era cu atâția aditivi, cu atâtea E-uri și cu atâta cantitate de sare? Dacă tot ne hotărâm să nu întrerupem istoria și tradiția micului măcar să citim eticheta și să alegem ceea ce real dorim, adică un mic real și cât mai aproape de ceea ce vrem noi!

Ia atitudine adoptând o9atitudine! Descarcă aplicația gratuită InfoCons și alege Micul cu atitudine!''

Sorin Mierlea, președinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu