Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor – Călin Rangu – Autoritatea de Supraveghere Financiară InfoCons Protectia Consumatorului 15 martie 2018

Consumatorii romani de servicii financiare trebuie sarbatoriti si protejati zilnic. De la ei incepe totul, de la nevoile si cererile lor de servicii si se termina tot la ei cu beneficiile care le primesc in urma detinerii produselor financiare. Din acest motiv la nivelul ASF s-a trecut la nivelul 2.0 al protectiei consumatorilor prin infiintarea structurii de supraveghere a regulilor de conduita ale entitatilor care ofera asigurari sau a beneficiarilor produselor de asigurare, daca ne referim la domeniul asigurarilor, dar structuri similare sunt si in celelalte piete nebancare. Problemele trebuie rezolvate structural, la sursa, pe baze continue, pentru asigurarea unei increderi in piata de asiguari, a stabilitatii acesteia prin consumatori mai bine protejati, in cadrul legal aplicabil.

Călin M. Rangu

Director

Direcția Supraveghere Intermediari și Monitorizarea Regulilor de Conduită

Autoritatea de Supraveghere Financiară

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal