Trenul – o alegere în favoarea mediului inconjurator

CFR Călători sprijină  demersurile A.N.P.C.P.P.S. România privind implementarea proiectelor de informare a consumatorilor despre drepturile de care beneficiază. Prin accesul la informaţii corecte, clare şi concrete, consumatorii devin clienţi informaţi şi pot alege în cunoştinţă de cauză.  

Un mod de viaţă sigur, prosper şi de calitate, depinde  în mare măsură de atitudinea fiecăruia dintre noi (de ce nu …de o 9atitudine), iar prin  alegerile pe care le facem zi di zi  contribuim pe termen mediu si lung la îmbunătăţirea gradului de securitate şi la calitatea vieţii noastre şi a generaţiilor viitoare. 

In acest sens, transportul cu trenul, poate fi o opţiune inspirată atunci când vine vorba de o  deplasare atât în interiorul cât şi în afara ţării, dacă luăm în calcul atuurile de necontestat: gradul cel mai înalt de siguranţă şi gradul cel mai scăzut de poluare. Calităţile transportului feroviar în ceea ce priveşte protecţia mediului şi impactul minim asupra acestuia sunt deja demonstrate. Studiile elaborate la nivel internaţional au scos în evidenţă faptul că mijlocul de transport terestru  actual cel mai adecvat în raport cu mediul înconjurator este trenul. 

Este necesar ca cetăţenii să aibă acces la servicii de transport de calitate şi sigure, având în vedere că, mobilitatea persoanelor este un factor important care influenţează considerabil dezvoltarea culturală şi economică a unei regiuni. CFR Călători, în calitate de operator naţional de transport feroviar de pasageri, prin serviciile sale, încearcă să ofere soluţii viabile aşa încât, românii să aleagă trenul atât pentru călătoria în ţară, cât şi în străinatate, atât în vacanţă, cât şi pentru afaceri, şi de ce nu, să redescopere plăcerea călătoriei cu trenul.

Director General
Valentin Dorobantu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal