Ziua Mondială a Alimentației ! Fii informat! Ia atitudine! Alege în cunoștință de cauză!

InfoCons este alături de consumatori prin alegerea produselor și serviciillor în cunoștință de cauza accesând Aplicația InfoCons ce se descarca GRATUIT atat pentru telefoane cu Android sau cu iOS și vei putea accesa o baza de date de peste 100.000 de produse, accesa informații și numere de telefon utile dicționarul general pentru consumatori, teste comparative și multe altele direct de pe dispozitivul mobil.

Periodic actualizăm și completăm baza de date a produselor disponibile prin scanarea codului de bare utilizând Aplicația InfoCons, ofera consumatorului acces la informații și telefoane utile, dicționarul general al consumatorului, teste comparative și multe altele, direct din aplicație. Si totodata asteptam si consumatorii sa ne sprijine prin identificarea produselo ce nu se regasesc in baza de date.

Risipa si pierderile alimentare pe langa un impact asupra mediului care devine o problema tot mai stringenta a planetei, acest lucru duce si la o pierdere semnificativa a calitatii vietii cetateanului deoarece pierderea si risipa alimentara se traduce in costuri directe pentru consumatori iar in noul concept global One Health problematica risipei si pierderilor alimentare este o veriga importanta a mecanismului global de identificare a unor solutii de crestere a calitatii vietii atat a cetatenilor, a mediului, faunei si pana la urma o planeta mai sigura pentru fiecare dintre noi.

InfoCons este un promotor al risipei alimentare în România lansând în anul 2012 Campania `o9atitudine! Stop risipei de alimente!`, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Totodată, în cadrul acestei Campanii, a fost realizat studiul privind reducerea risipei alimentare, la nivel național.

Conform altui studiu realizat în anul 2013, cei mai mari generatori de deșeuri alimentare, exprimate în kg pe cap de locuitor, sunt Țările de Jos (541 kg), Belgia (345 kg), Cipru (327 kg) și Estonia (265 kg), iar la polul opus cele mai mici sunt Slovenia (72 kg), Malta și România (ambele 76 kg), urmate de Grecia (80 kg) și Republica Cehă (81 kg).

InfoCons este partener al Proiectului european pe tema reducerii risipei alimentare “Respect mancarii!` alaturi de alte 5 tari europene prin care se doreste o uniformizare a constientizarii problematicii risipei alimentare la nivelul Uniunii Europene.

9 Sfaturi cu o9atitudine pentru reducerea risipei alimentare !!!

InfoCons realizeaza de peste 15 ani studii și teste comparative pe diferite produse și servicii, pentru ca alegerile consumatorului să fie făcute în cunoștință de cauză :

“Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei sa nu uitam ca orice produs sau substanta intr-o anumita cantitate este aliment, in alta cantitate este medicament dar in alta cantitate poate fi otrava. Asa ca, haideti sa fim mai responsabili cu ceea ce cumparam ca sa mancam si sa fim de doua ori mai responsabili cand cumparam pentru copii, parintii sau bunicii nostri. Si nu uitati toate ingredientele sunt in ordine descrescatoare ceea ce inseamna ca primul ingredient este in cantitatea cea mai mare iar ultimul in cantitatea cea mai mica. Daca printre ingredient gasim si cuvinte care sunt foarte greu de inteles ,InfoCons a lansat aplicatia gratuita atat in sistem Ios cat si Android pentru ca fiecare sa poata sa isi gaseasca informatiile cu privire la cee ace inseamna fiecare componenta din cadrul ingredientelor produselor agroalimentare care sunt catalogate tip E-uri.

Descarca si tu aplicatia gratuita InfoCons si consuma mai responsabil, cumpara mai responsabil iar InfoCons este si va fi alaturi de tine sa te ajute sa faci alegeri corecte pentru tine “.

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal