InfoCons, în calitate de partener în cadrul Proiectului `Respect mâncării ! – Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală`, a realizat diverse materiale educative printre care și videoclipuri care se adresează atât tinerilor cât și adulților având drept scop informarea acestora cu privire la risipa de alimente și impactul acesteia la nivel global,atât din punct de vedere social, economic cât și de mediu.
Urmăriți acest clip video intitulat Povești de bucătărie – Albinele ! și puteți avea o imagine mai clara a risipei de alimente corelată cu producția acestora și utilizarea pesticidelor.
Dacă la nivel global va fi redusă cantitatea de alimente risipite, va fi produsă mai puțină mâncare și vor fi utilizate mai puține pesticide.
Pesticidele utilizate în producția de alimente provoacă pierderea biodiversității, inclusiv dispariția mamiferelor, a păsărilor și a insectelor, inclusiv a albinelor. Cu cât sunt mai multe alimente produse și irosite, cu atât este mai mare impactul asupra biodiversității. Prin reducerea deșeurilor alimentare ajutăm să hrănim lumea într-un mod mai eficient și, prin urmare, să reducem nevoia de pesticide și de terenuri agricole suplimentare, ceea ce lasă mai mult spațiu pentru ecosistemele naturale.