InfoCons-1-octombrie-ziua-luptei-impotriva-cancerului-la-san-protectiaconsumatorilor-protectiaconsumatorului

La 1 octombrie este marcată, anual, Ziua luptei împotriva cancerului de sân, scopul principal fiind creşterea gradului de conştientizare cu privire la această boală şi, totodată, atenţionarea asupra importanţei campaniilor de informare, a prevenţiei şi a programelor de screening, care pot salva vieţi

 

Ziua Mondială a Cancerului 2021:

Cancerul de sân depășește cancerul pulmonar în ceea ce privește numărul de cazuri noi de cancer la nivel mondial, Potrivit recentelor estimări globale de cancer de la Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC), cancerul de sân a devenit cel mai frecvent diagnosticat tip de cancer din lume: aproximativ 2,3 milioane de femei au fost diagnosticate cu cancer de sân în 2020, depășind numărul de cazuri de cancer pulmonar. Cancerul de sân a cauzat aproximativ 685 000 de decese în 2020; a fost cea mai frecventă cauză de deces prin cancer la femei și a cincea cea mai frecventă cauză de deces prin cancer în general.

 

SURSA: Organizatia Mondiala a Sanatatii; Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal