Atenție când alegeți șervețele umede pentru bebelușii voștri și la ce ingrediente conțin!

Știm cu toții că dragostea mamei pentru pruncul ei nou născut nu are limite și ar face orice ar fi mai bine și natural pentru bebelușul său. Și suntem siguri că sunt multe mămici care folosesc șervețele umede pentru copii din lipsă de timp, sursă de apă, sau pur și simplu pentru că le consideră practice.

Totuși, ce fel de chimicale sunt folosite în șervețelele pentru bebeluși?

Șervețelele umede sunt foarte practice atunci când suntem în afara casei cu bebelușii noștri. De fapt, am putea spune că sunt practice și când suntem în casă și oriunde cu bebelușii.
Totuși, în viața de zi cu zi și acasă, apa și prosoapele de spălat sunt cea mai bună opțiune când vine vorba de schimbarea scutecelor.

Citește și:

Expediere și livrare

Șervețelele umede pentru bebeluși pot conține parfum

Șervețelele umede pot conține parfum sau extracte din plante asociate cu riscul la alergii. Riscul de a dezvolta alergia la parfum crește cu atât mai mult cu cât copilul este expus la aceste ingrediente.Copii de vârstă fragedă pot dezvolta această alergie la parfum foarte ușor, o sensibilitate care îi va urmări toată viața.

Șervețelele umede pentru bebeluși nu sunt pentru uz zilnic

Expresia `uz zilnic` poate fi scrisă pe pachetele de șervețele umede. Poate fi chiar menționat pe pachet că sunt `gentile` sau `curăță ca apa`. Totuși, șervețelele umede pentru bebeluși ar trebui considerate ca și produse cosmetice care lasă ingrediente pe pielea bebelușului. Ingrediente despre care cercetătorii științifici nu știu chiar totul.

Cel mai recomandat este folosirea prosoapelor și a apei când sunteți acasă, atunci când schimbați scutecul copilului sau îi ștergeți pe mâini sau pe față.
În concluzie, dragi mămici, șervețelele umede ce conțin chimicale nedorite sunt o alternativă a apei atunci când călătorim sau în oricare altă situație unde nu este ușor accesul către o sursă de apă curată.

Sursa: Consumer Council Think Chemistry

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal